VÁNDORTÁBOR KONFERENCIA 2024

2024.01.24.

Jó hangulatban, zenés átmozgatással és inspiráló előadásokkal zajlott le a Vándortábor2024 konferencia, amely az Eiffel Műhelyházban kapott helyet. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár a Mozgás Évével kapcsolatos gondolatait, illetve újonnan induló programokat is megosztott előadásában a közönséggel.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntő beszédét követően a vándortáborokhoz vagy annak szellemiségéhez köthető előadók az újító gondolatokat és perspektívákat fogalmaztak meg a táborozással kapcsolatban. Az SNI-s gyerekek megfelelő és kielégítő táboroztatása és az Aktív Iskola Program mellett a résztvevők betekintést nyerhettek a VándorViadal játékos feladataiba is és megismerkedhettek a Mozdulj rá a valóságra! című kezdeményezés elméleti hátterével. Az eseményen hagyományosan Zsila Sándor természetfotós kihirdette a Vándorolj, pályázz és nyerj! című fotóverseny helyezettjeit.

Miután a színpadon bemutatkoztak az Erdei-, Vízi-, Zarándok- BringásVándor útvonalfelelősei, a szünetben később beszélgetni lehetett velük, és kérdezni is lehetett tőlük a különféle táborokkal kapcsolatban. Ezenkívül a „Mozdulnék” standjánál tudományos alapokon nyugvó fittségi felméréseken is részt vehettek.

A vidám, aktivitást sem nélkülöző konferenciát Litkai Gergely humorista zárta, aki előadásában saját túraélményeit és a vándortáborok során megtörtént, vicces eseteket csomagolta be szellemesen.

 

A konferencián készült képeket itt tudják megtekinteni: Vándortábor 2024 Konferencia képek

Szintén érdekes lehet:

Megemlékezés – Tamás „Cica” Tibor

Megemlékezés – Tamás „Cica” Tibor

TAMÁS TIBOR ’CICA BÁCSI’ Mindenki Cica bácsijától, a Zemplén rajongójától és a legviccesebb útvonalleírás szerzőjétől is 2023 nyarán kellett elbúcsúznunk. A mindig humoros, jószándékú és önzetlen sportember nemcsak két keréken, hanem triatlonban is eredményes volt. De talán legnagyobb eredménye mégis az a szeretetcunami és mosolyáradat, amivel bringás vándorai, családja és munkatársai a megemlékeznek róla. Mert […]
event 2024.01.24.
share
arrow_forward
Aktív Magyarország Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája Országos Erdészeti Egyesület Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség