Fél órán belül telt be az idei Vándortáborok többsége

Fél órán belül telt be az idei Vándortáborok többsége

 

Idén minden korábbinál több fiatal mozoghat, és fedezheti fel az ország legszebb tájait, az összesen 31 útvonalon meghirdetett 701 turnusra 15 ezer résztvevőt várnak a szervezők. A táborokat képzett tanárok vezetik, akik korábban elvégeztek egy elméleti és gyakorlati tudást tartalmazó továbbképzési programot. A kedvezményes, 28 ezer forintos egyhetes turnusokon felső tagozatos és középiskolás fiatalok vehetnek részt.

 

„A Vándortáboroztatás talán soha nem volt még annyira fontos, mint tavaly és idén. Gyermekeink többsége az otthonmaradás kényszere miatt nem lehetett közösségben, sportolási lehetőségeik pedig drasztikusan lecsökkentek. A Vándortáborok minderre gyógyírt jelentenek, ugyanis a gyerekek a természetben vannak, mozognak és élvezik a közösséget”, nyilatkozta Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a mostani jelentkezés üteme minden előzetes várakozásait felülmúlta.

 

A Vándortábor Programot 2017-ben indította útjára az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. A táborok sikerének kulcsa, hogy az egyes táborok lebonyolításáért az adott terület legjobb szervezetei felelnek. Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) szervezi az erdei vándortáborokat, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) a kerékpáros táborokat, a vízi táborokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és a tavaly indított zarándoktáborokért a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája felel.

 

vandortabor.hu

Minden jog fenntartva © 2022 a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által