Konferencia

A konferencia mindig jó alkalom arra, hogy a Vándortábor Program újdonságait, valamint életszerű és humoros tapasztalatait bemutassuk. Ugyanakkor idén a tartalmat kibővítettük, hiszen beszéltünk a rendszeres és élményalapú mozgás fontosságáról, a diákok és pedagógusok számára ingyenes lehetőségekről, a hátrányos helyzetűek támogatásáról, szó esett a fenntarthatóságról, továbbá lehetőséget biztosítottunk arra, hogy megismerjék a Vándortábor Program útvonalfelelőseit is. Az oktatási intézményeknek óriási szerepük van abban, hogyan adják át a mozgás szeretetét, ezért is támogatunk számos olyan kezdeményezést, mely az iskolákhoz kötődik, így a vándortáborokon túl az aktív osztálykirándulásokat, a VándorViadalt, a pedagógusok ingyenes vízitúráztatását, és a tájfutó pályák telepítését is. A népegészségügyi termékadóból befolyt összeget pedig mozgásra ösztönző kampányokra, valamint iskolai élménysport lehetőségekre, és egészségügyi programokra tervezzük fordítani.

Reméljük, hogy a konferencia folytatásaként egyrészt idén is nagyon sok településről indulnak el nyáron csoportok megismerni hazánkat, másrészt a „teljesítmény örömén” keresztül egyre több diák, szülő és tanár számára lesz vonzó cél az egészséges- és környezettudatos életmód kialakítása.

A helyszínen végül több, mint 450-en voltak jelen, akik nemcsak jóllakottan, hanem szellemileg és lelkileg gazdagodva távozhattak.

 

A konferencián készült fotókat ITT tekintheti meg.

 

 

Szintén érdekes lehet:

VÁNDORTÁBOR KONFERENCIA 2024

VÁNDORTÁBOR KONFERENCIA 2024

Jó hangulatban, zenés átmozgatással és inspiráló előadásokkal zajlott le a Vándortábor2024 konferencia, amely az Eiffel Műhelyházban kapott helyet. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár a Mozgás Évével kapcsolatos gondolatait, illetve újonnan induló programokat is megosztott előadásában a közönséggel. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntő beszédét követően a vándortáborokhoz vagy annak szellemiségéhez köthető előadók az újító […]
event 2024.01.24.
share
arrow_forward
Aktív Magyarország Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája Országos Erdészeti Egyesület Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség